HTML

Shark-Vision

Friss topikok

  • Uff én szóltam: Mélyen egyetértek. Írhatnál gyakrabban ide a blogra is, szükség van rá, hogy ilyen józan gondola... (2015.04.06. 15:52) Lúzerképlett'
  • különvélemény: @Fot L' Mondó: Már bocs, de az történt, hogy te saját magad addig húztad, ameddig bele ne fulladt... (2014.03.03. 19:47) Szevasz, Top Oil!
  • DKrunner: ez mindenben így van ! Ha nincs szerencséd, akkor bármit is csinálhatsz. A legfontosabb, hogy utól... (2014.02.14. 10:11) A tőzsde, a kaszinó és a forgóajtó

Címkék

Partiból Bú-liba - Nagy hiszti a Fed-re

2014.03.20. 08:52 shark vision

 

Janet Yellen először veszényelt le egy FED-ülést, majd tartott sajtótájékoztatót. A rosszmájúak szerint azért volt szinte teljesen egységes a szigorítás folytatásáról szóló döntés, mert mindenki  ’Yellen’ volt. A piacokat viszont nem ez, hanem állítólag a sajtótájékoztatón belengetett „6 hónap” tette taccsra. Nevezetesen, Yellen azt próbálta válaszolni egy kérdésre, hogy a pénznyomda visszavonás befejezése után nagyjából 6 hónappal jöhet valami kamatemelés-féle.  Nos, ez úgy hatott a szereplőkre, mint elkényeztetett kiscsávó követelőzésére az anyai ’nem’.  Kivágták a hisztit, pillanatok alatt esett a Dow 200 pontot. Pedig eddig is szóródott a várakozás, 2015 eleje és vége közé várta a piac az első kamatemelést.

A tegnapi kijelentés ezt csak megerősítette, hiszen akkor lesz jövő tavasszal kamatemelés, ha mostantól minden egyes FED-ülésen az eddig megszokott ütemben zajlik a szigorítás (tapering). Pedig ez sincs kőbe vésve, hiszen deklaráltan ezt az ütemet, sőt a döntés irányát is a FED bármikor felülvizsgálhatja a bejövő adatok és mindenkori kilátás függvényében. Sőt, az eddig célként funkcionáló munkanélküliségi rátát lecserélték, helyette komplex munkaerőpiaci képet néznek majd, ami ráadásul a FED-től megengedőbb hozzáállást tükröz, viszont erre is lehetett számítani. Vagyis az égvilágon semmilyen nagyívű meglepetés nem történt.

Egyet viszont jól mutat a reakció. A Wall Street megint „el van kapatva”. A sales-vihar több, mint egy éve tombol. A 2009 tavasza óta zajló fejlett piac emelkedés a tamáskodókat is szép lassan meggyőzi. A lakosság 15-ik hónapja hordja a pénzét globális részvényalapokba. Igaz, ezen belül éles a kontraszt, mert a feltörekvő piacokról fél éve gyakorlatilag tiszta pénzkiáramlásról beszélhetünk, ugyanakkor az amerikai részvényekbe 2000 óta nem ment ennyi pénz, a bennfentes eladások és a részvénykibocsátás történelmi magasságokban. A zérókamat és a csak fokozatosan záródó pénzcsapok elnyújtják a libatömést. A következményekért azonban nem a Négy Mancs fog perelni, hanem a lakosság jelentős része marad majd ismét hoppon. Sajnos. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sharkvision.blog.hu/api/trackback/id/tr635870674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása